Driver Bios – Norrland

Här kommer den första av presentationer av förare ifrån norra Sverige. Först ut är den unga talangen, Viktor Westerlund från Piteå.

Bio:

Jag är snart 13 år och startade tävla i 1:8 nitro buggy förra säsongen. Då jag inte är så gammal så har jag stort stöd av familjen, framför allt pappa som hjälper mig under träning och tävling. Jag bor rätt nära banan i Piteå så det har blivit en hel del varv där. Mitt bästa RC minne hittills är förra årets RM på Botkyrka, det var en riktigt rolig banan, svår och teknisk. Där blev jag 37a av ca 100 startande, jag är riktigt nöjd med det. Min körning kännetecknas av säkerhet, jag försöker ta det lugnt och träna på att hitta snabbare och snabbare sätt att hitta runt banan på. Under vintern har jag tränat lite VRC på datorn och lite 1:14 buggy inomhus.

Jag ser fram emot sommaren och den nya cupen, Nord Svenskan kommer att bli ett lyft för alla tror jag, det kommer bli roligare om vi är fler på varje deltävling så att alla har någon att kämpa mot. Jag kommer att köra Xray XB9 2014 till sommaren, det ser ut att vara en stabil och pålitlig bil. Jag körde även Xray förra sommaren. Jag har inte satt upp något mål för sommaren utan kommer göra mitt bästa i de tävlingar jag ställer upp i. Min favoritbana i Norrland är Gumboda Hed i Robertsfors  och Sundsvall. Som favorit till segern i nya Nord Svenskan har jag ingen bra gissning – kanske jag!

 

Kommentar:

Viktor är en ung förare med stor potential att tampas om totalsegern i cupen. Hans utvecklingskurva är uppåtgående i rusande takt som den bara kan vara för en ung talangfull kille. Han har ett lugn och en mognad i sin körning som imponerat stort på mig i alla fall. Viktor har dessutom det som behövs för en ung talang att lyckas – en engagerad familj. Stort lycka till i sommar Viktor!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.