Race rapport

Nordsvenskan radiostyrd bilsport ”1:8 Buggy” Deltävling 2 av 6

Vi tackar Älvsbyn för en som vanligt väldigt bra genomförd tävling!

Denna tävling var det dom rutinerade ”gubbarna” som visade vart skåpet ska stå! Men känslan är att snart kommer ungtupparna och knackar på ordentligt! Nivån har höjts och man måste verkligen prestera för att få köra en final i Nordsvenskan! Finalen blev väldigt spännande! 30min in i finalen byte hemma förarna Ulf Stenvall och Richard Malmlöf  positioner i ledningen. Ulf körde lite bättre och fick en ledning på ca 10 sek Men han fick då fick ett stopp i depån och tappade ca 11sek då fick Patrik Bodén upp vittringen på ledarna och han i kapp. Det blev en väldigt spännande slutstrid där Patrik till slut drog ifrån och vann med ca 8sek efter 45min körning!!

Nu ser vi framemot deltävling 3 i Gumboda Robertsfors, den tävlingen kan vi kalla NM warm upp! Ett mycket bra tillfälle att träna inför Nordiska mästerskapen som går av stapeln 25-27 Juli då kommer hela Nordiska eliten upp och fightas om vem som ska bli bäst i Norden!

Prispallen seniorer:

1: Patrik Bodén, Umeå AK, Kyosho MP9 TKI 3
2: Richard Malmlöf, Älvsbyns MS, JQ Products THE Car
3: Ulf Stenvall, Älvsbyns MS, Mugen MBX7

IMG_2528

Prispallen juniorer:

1: Alexander Sundh, Älvsbyns MS, Mugen MBX7
2: Emil Edlund, Umeå AK, Kyosho MP9 TKI3
3, Victor Öhrvall, Norrbottens MS, XRAY XB8

 

Här kan du se hela resultatlistan från deltävling 2.

/Race rapport skriven av Patrik Bodén

Nordsvenskan radiostyrd bilsport ”1:8 Buggy” Deltävling 1 av 6

Första deltävlingen av den nya Nordsvenskan som är en sammanslagning av Norrlandscupen och Sommarcupen avgjordes på Alvik ring i Umeå den 25/5. 36st förare från Älvsbyn i norr till Sundsvall i söder hade kommit för att delta i tävlingen. Banan i Umeå var perfekt skick och hade ett nytt parti med trä och banan hade byggts om till sin gamla bansträckning. Natten och morgonen bjöd dock på regn men banan klarade regnet förvånansvärt bra och till första kvalet var banan helt okej och torkade sen upp allt eftersom. Snabbast i kvalet var hemmaföraren Richard Bagger som knep TQ platsen före Björn Engman också Umeå förare.

I semi finalerna var dessa två herrar också snabbast och vann sina respektive semi finaler men det var flera tätt bakom som också ville vara med och fajtas i finalen.

Första 15 minuterna av finalen blev en tätt strid mellan Björn Engman och bröderna Bodén, Patrik och Fredrik (UAK) som fått till inställningarna på sina bilar lagom till finalen. Alla tre turades om att leda men till slut fick Fredrik en lucka eftersom han tankade på nio minuter istället för på sju och en halv minut. Fredrik fortsatte att dryga ut sin ledning och efter ca 37 minuter ledde han med ca 20 sekunder och såg ut att gå mot en ganska klar seger men då började det regna och det blev riktigt halt och svårkört på banan. Richard Bagger hade i detta läge kört upp sig till en andra plats och visade sig kunna köra ca sekunden snabbare än Fredrik i det blöta underlaget och började sakta men säkert köra ikapp. Plötsligt var det match igen och inför det sista varvet skiljde det endast 3,5 sekunder. Fredrik lyckades dock hålla nerverna i styr det sista varvet och vann med sin Kyosho MP9:a.

Silver platsen tog Richard Bagger och brons pengen knep Björn Engman. Patrik Bodén blev fyra och Robert Forsberg, Umeå AK blev femma. Anmärkningsvärt var att alla topp fem förarna körde Kyosho MP9. Rikard Malmlöf, Älvsbyn MS blev 6:a med sin JQ bil och på 7:e plats hamnade Viktor Westerlund som därmed blev bäste junior. Viktor körde stabilt hela dagen med sin Xray bil, tyärr fick en annan snabb junior Emil Edlund från Umeå problem i sin semi med motorn annars hade det nog blivit en hård fight dessa herrar emellan! Tredje bästa junior blev Alexander Sundh. Klas Norrman som är cupens äldste deltagare körde som vanligt bra och stor trivdes med sin Kyosho och slutade på en hedrande 8:e plats!

Tävlingen flöt på bra hela dagen och arrangörerna hade som nämnts tidigare gjort ett kanon jobb med banan och i övrigt allt runt omkring! Nästa tävling går i Älvsbyn på Högheden Raceway söndagen den 8 juni. I Älvsbyn är hemmaförarna alltid snabba och svårslagna på den roliga och fartfyllda banan! Till den tävlingen kommer det även snabba förare från Gällivare och Tromsö i Norge som nog också vill ge sig in i striden!

/Race rapport skriven av Fredrik Bodén

NS1-2014-seniorNS1-2014-junior

Comments are closed.