Resultat NS 6 – Luleå – 7:e September 2019 samt sammanfattning av cupen 2019

Så var det färdigkört. Finalen i ”Nordsvenskan” kördes, den 7 September, i Luleå. Med över 40 anmälda såg det ut att bli en lång och härlig racingdag. På morgonen sken solen från en klarblå himmel men efter lunch kom det lite regnstänk som senare avtog. Frågorna var många hos förarna om tävlingen skulle fortsätta men då förarna nu hade tak över huvudet, banan inte hade något stående vatten, meddelade tävlingsledningen att den skulle köras vidare.

Nitroklassen kördes som ett ordinärt upplägg med dubbelstege. I toppen gjorde Viktor Östling, Sundsvall, lite för många misstag vilket höll på att kosta honom en pallplats. Nu tappade han segern till Lucas Westerlund från Älvsbyn. En mycket nöjd Fredrik Kling tog sig, med stabil snabb körning, till den sista pallplatsen och glädjen efteråt var det ingen som kunde missa.

El-klassen körde ett Reedy-format där alla fick möta alla över sju omgångar och det var spännande ända till efter målgång av det sista heatet. Adam Mujagic, Luleå RC Klubb, hade sex segrar och Tommy Sundkvist, Älvsbyn, hade fem segrar och en andraplats då den sista körningen påbörjades.
När målflaggan gick rullade Tommy först över mållinjen med Adam som tvåa. Separationen dem mellan fick brytas ner på nivån ”tidsdifferans vid inbördes möten” där Tommy drog det längsta strået men med bara en ynka sekund tillgodo. Björn Sundling, Umeå, kom trea.

Vidare läsning

Resultatlista Nitro »
Resultatlista El »

Cupsammanfattning

Totalsegrare för cupen 2019 i nitro:
1: Lucas Westerlund, Älvsby MS
2: Viktor Östling, Sundsvalls RCK
3: Peter Eklöf, Älvsby MS

Totalsegrare för cupen 2019 i el:
1: Björn Sundling, Umeå AK
2: Tommy Sundkvist, Älvsby MS
3: Peter Bagrov, Luleå RC Klubb

Totalsegrare för juniorcupen 2019 i nitro:
1: Lucas Westerlund, Älvsby MS
2: Peter Bagrov, Luleå RC Klubb
3: Vilgot Lindbäck, Älvsby MS

Totalsegrare för juniorcupen 2019 i el:
1: Peter Bagrov, Luleå RC Klubb
2: Morgan Kling, Älvsby MS
3: Elias Hedström, Luleå RC Klubb

Bookmark the permalink.

Comments are closed.