Resultat NS1 – Luleå – 4 juli 2020

Igår lördag den 4:e juli kördes premiären för Nordsvenskan 1/8 Buggy hos Luleå R/C Klubb. Trots pandemin och de regntyngda väderprognoserna blev det ett bra startfält med två fulla heat i både el- och nitro-klassen. Dessutom kördes en separat klass för de allra yngsta – ”1/8 Entry Level Racing”.

Det var många förare från hemmaklubben men även från Kalix och Umeå. Flest deltagare stoltserade dock Älvsbyn med, då de är fantastiskt många som kör nitro. Första ekipaget anlände redan på torsdag eftermiddag och övriga trillade in på fredagen. Vädret gav dock begränsade möjligheter till träning innan lördag morgon då solen sken från en knallblå himmel.

Den glädjen för arrangören ändrade sig dock efter lunch då himlen öppnade sig. Efter lite rådgörande med deltagarna och förar-representanten valdes det att stryka heat i elklassen samt slopa ett kval i nitro och direkt gå på finalerna. Semifinalen i nitro kördes utan regn men under huvudfinalen kom det åter.

I elklassen var Adam lite för svår för övriga och vann alla heat. Bakom honom var det dock desto jämnare där både Elias Hedström (j, Luleå), David Wemmersten (Umeå) och Morgan Kling (j, ÄMS) alla hade varsin andraplacering. Tillslut var det David som tog hem andraplaceringen före Elias. I juniorklassen segrade Elias före Morgan och på en tredjeplats rattade Vilmer Gustafsson (Luleå) in sin bil. Bästa debutant och körandes sitt första race blev Valdemar Vikström, även han en hemmaförare och mycket nöjd efter prisutdelningen.

ELR-klassen som är vår framtid segrades av Emil Hedström före Theo Hansen och Harry Eklöf. Alla prisades med stora #1 Gold-medals och log härligt vid fotograferingen.

I nitro tog oväntat Peter Eklöf TQ-poängen med sin Xray, före Lucas Westerlund och Nils Lindbäck. Många nya ansikten i klassen fick känna på svårigheten med att hantera skiftande väderlek och underlag. I finalen tog dock ”Lucke” tillbaka kommandot och ledde i stort sett från start till mål. I början var det en bra fight om andra-tredje-fjärdeplatsen med Peter, Nils och Fredrik Kling som fick klättra efter en startkrach. Även Marcus Viklund var med högt upp i fältet trots att han knappt ens hade satt ihop sin bil på tävlingsdagens morgon.

I övrigt var det mycket god stämning hela racedagen igenom. Luleåklubben fick mycket beröm för det fina arbetet med att preparera banan men framförallt för den nya förarställningen!

Nästa racehelg är den 8 och 9 augusti då Älvsbyn står värd för en double header, alltså tävling två dagar i rad. Anmälan till dessa finns här:
NS3 – 8 augusti
NS4 – 9 augusti

Vidare läsning

Resultatlista Nitro »
Resultatlista El »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.